IR Medisch Wonder

GezondheidsVOORDELEN VAN HET FIRST verwarmingssysteem.

 

Het FIRST verwarmingssysteem (Far Infrared Saving Technology) brengt niet enkel dezelfde energie in huis als de zon, maar creëert er ook een gezondere omgeving. Medisch onderzoek heeft immers bewezen dat verwarming door middel van infrarode, bio-energetische lange golven de gezondste verwarmingsmethode is die momenteel voor handen is.

Klassieke verwarmingssystemen wekken onrechtstreekse warmte op door het opwarmen van de omliggende lucht (dit noemt men ook convectie verwarming). Hierdoor ontstaat er een luchtcirculatie die continu stof verplaatst en rondstuurt. Elke herfst opnieuw, wanneer we voor het eerst in het nieuwe seizoen de verwarming aanzetten, heeft er in onze woningen een nieuwe verspreiding plaats van stof en allergenen. Verwarmingsbuizen verzamelen immers dit stof.

Het FIRST verwarmingssysteem maakt geen gebruik van deze onrechtstreekse convectie verwarming aangezien het FIRST verwarmingssysteem de lucht niet verwarmt. Het FIRST verwarmingssysteem verwarmt immers alle moleculen (van ons lichaam, maar ook van de muren, meubels…) rechtstreeks zelf door middel van lange infraroodgolven.

Hierdoor kent men bij deze vorm van verwarming geen problemen van opvliegend stof en allergenen wat een belangrijk gezondheidsvoordeel met zich meebrengt, in het bijzonder bij mensen die te kampen hebben met allergieën, astma, of andere chronische luchtwegenproblemen.

Om deze reden richtte het universitair ziekenhuis van Praag zijn afdeling longziekten op de afdeling pediatrie in met deze verwarmingstechniek.

Maar er is veel meer, deze lange infraroodgolven van het FIRST verwarmingssysteem kunnen tot 7 cm diep in ons lichaam dringen waarbij zij op vele vlakken zeer heilzaam zijn voor onze gezondheid. Tal van gezondheidstoepassingen werden dan ook van het FIRST verwarmingssysteem afgeleid (denk maar aan de infraroodsauna’s).

Het laatste decennium werd er heel veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de gezondheidsbevorderende effecten van lange infraroodgolven.

Hieronder volgt een overzicht van wat tot op heden wetenschappelijk is bewezen.

1) Lange  infraroodgolven  verhogen de bloedcirculatie en de zuurstoftoevoer naar beschadigd weefsel (waardoor chronische gewrichts- en spierpijnen of sportblessures verminderen), bevorderen relaxatie en lichamelijk gemak, leiden tot een gezonde slaap en nemen stress weg.

2) Duitse medische onderzoekers kwamen tot de bevinding dat lang infrarood de bloeddruk sterk kan verlagen dank zij een aanhoudende uitzetting van de perifere bloedvaten. Zij stelden ook vast dat de bloedviscositeit verbeterde. Na verscheidene uren lange infrarood straling is er een aanzienlijke daling van de bloeddruk en een aanzienlijke toename van de hartslag, het systolisch volume, het hartminuutvolume en de ejectie fractie.

3) De McGraw-Hill Encyclopedia of Science and Technology meldt dat artsen gebruik maken van lange infrarood stralingswarmte om verstuikingen, verrekkingen, slijmbeursontsteking, aandoeningen van de periferische aders, artritis en spierpijn te behandelen.

4) Therapeutische Uitwerkingen van Infrarood Verwarming – Hoofdstuk 9 van  Therapeutic Heat and Cold, Vierde Editie, Editors Justus F. Lehmann, M.D., Williams, en Wilkin.

 Lange Infrarood-Warmtetherapie doet het volgende:

  Vermindert stijfheid in de gewrichten.

  Verlicht spierkrampen.

  Verhoogt de bloeddoorstroming.

  Leidt tot pijnverlichting.

  Werkt helend op letsels aan de zachte weefsels.

  Verhoogt de rekbaarheid van collageen weefsel.

  Draagt bij tot vermindering van ontsteking en werkt vocht afdrijvend.

5) Lange infraroodgolven en gezonde slagaders:
Wanneer de in normale toestand zachte, stevige binnenkant van de slagaders dikker en ruwer worden door de afzetting van vet, fibrine, calcium en cellulaire overblijfselen, dan vermindert dit de capaciteit van de slagaders om uit te zetten en samen te trekken, en vertraagt het de beweging van het bloed door de vernauwde kanalen. In deze omstandigheden vormen zich gemakkelijker bloedklonters waardoor de slagaders verstopt geraken en het bloed ten slotte totaal niet meer kan doorstromen. Lange infraroodgolven kunnen dit probleem neutraliseren en de wanden van slagaders, haarvaten en aders opnieuw gladder maken.

6) Dr. Sasaki Kyuo, M.D.  voerde  uitgebreid onderzoek uit naar het therapeutisch gebruik van lange-infrarood-warmtetherapie. Zij is de auteur van “The Scientific Basis and Therapeutic Benefits of Far Infrared Ray Therapy’  waarin de klinische uitwerkingen van therapie door middel van lange-infraroodgolven worden uiteengezet.

Haar bevindingen vat zij als volgt samen: Lange-infrarood-warmtetherapie:
* Verbetert microcirculatie door op moleculair niveau sterke omwentelings- en trillingseffecten teweeg te brengen.
* Verhoogt de levering van zuurstof en voedingsstoffen in de bloedcel aan de zacht-weefselzones in het lichaam.
* Bevordert regeneratie en snelle genezing.
* Verhoogt de stofwisseling tussen bloed en weefsel.
* Verhoogt de functie van de witte bloedcellen waardoor de immuniteitsreactie en de eliminatie van vreemde pathogene stoffen en cellulaire afvalproducten wordt opgedreven.
* Verwijdert opgestapelde toxines, die vaak de kern zijn van vele gezondheidsproblemen, door de lymfecirculatie te verbeteren.
* Stimuleert de hypothalamus, die de productie regelt van neurochemische stoffen in biologische processen zoals slaap, humeur, gewaarwording van pijn en bloeddruk.

7) Een klinisch experiment in Japan rapporteerde een succesvolle oplossing in 100% van de gevallen van reumatoïde artritis die werden behandeld door middel van lange-infrarood therapie op het gehele lichaam.

8) In Japan deden Hideyoshi Toyokawa en anderen onderzoek naar de uitwerkingen van lange-infraroodtherapie op wondheling. De resultaten toonden aan dat lange-infraroodtherapie  wondgenezing aanzienlijk kan verbeteren. De resultaten zijn te lezen in het online dagblad Experimental Biology and Medicine: – www.ebmonline.org

9) Invloeden van lange infraroodtherapie op het verouderingsproces.
a) Problemen die doorgaans te maken hebben met lifestyle en ouder worden, zoals te hoge bloeddruk en osteoporose, hoofdpijn en spijsverteringsstoornissen, worden door sommige wetenschappers geacht het resultaat te zijn van de overtollige zuren in ons systeem. The  American Medical Journal kwam tot de bevinding dat bij patiënten met beenderontkalking het alkaliseren van hun systeem leidde tot een verminderde ontkalking. Hun conclusie was dat de typisch Amerikaanse eetgewoonte zuurproducerend werkt. De zuren die in het bloed worden afgezet, worden door het lichaam vaak opgeslagen onder de vorm van cholesterol, vetzuur, urinezuur en andere boosdoeners die een ravage aanrichten in ons systeem. Sang Whang, de auteur van “Reverse Aging” stelt dat deze overtollige zuren kunnen geëlimineerd worden door het gebruik van producten die werken met lange-infraroodgolven, in combinatie met de consumptie van bepaalde alkalische mineralen en voedingsstoffen. De lange-infrarood golven doen de interne temperatuur van het lichaam stijgen waardoor de circulatie verhoogt en het bloed in staat gesteld wordt om de zure toxines die door de jaren heen in onze aders worden afgezet, te doen wegsmelten (http://www.takionic.com)

b) ‘Reversing The Aging Process’ – an Enlightened Doctor’s Discovery’. ©1999 door Dr. Fouad I. Ghaly, M.D. :Studies opperen dat lange-infrarood golven de productie stimuleren van celweefsel en de regeneratie van huid- en bloedweefsel bevorderen.

10) lang-Infrarood golven zijn 7 keer effectiever dan conventionele warmtesauna‘s of stoomsauna’s in het ontgiften van zware metalen zoals kwik, aluminium, en zelfs cholesterol, nicotine, alcohol, ammoniak, zwavelzuur en andere milieutoxines.

Hierdoor zijn lange-infraroodgolven uitermate geschikt voor het verwijderen van toxines:
“Een van de redenen waarom lange-infraroodgolven heilzame resultaten hebben bij een reeks van aandoeningen is de mogelijkheid van lange-infraroodgolven  om toxines te verwijderen, die vaak de kernoorzaak zijn van vele gezondheidsproblemen. Toxines die niet onmiddellijk nadat zij het lichaam zijn binnen gekomen kunnen worden verwijderd, worden door water clusters ingekapseld. De bloedcirculatie wordt geblokkeerd en de cellulaire energie wordt belemmerd daar waar deze toxines zich opstapelen. Echter, wanneer een lange-infraroodgolf van 10 micron wordt toegepast op watermolecules die toxines bevatten, begint het water te trillen. Deze trilling reduceert de ionverbinding van de atomen die de molecules van water samenhouden, waardoor deze worden afgebroken. Naarmate de afbraak van deze watermolecules gebeurt, worden ingekapselde en andere toxische stoffen vrijgegeven. Een studie die werd uitgevoerd door Amerikaanse onderzoekers toonde aan dat het zweet dat werd afgescheiden door gebruikers van lange-infraroodgolven sauna verschilde van het zweet van anderen bij het gebruik van een conventionele sauna of bij een normale sporttraining. Het niet-water gedeelte van zweet dat in lange-infraroodgolven sauna vrijkwam, bestond uit cholesterol, vetoplosbare toxines, toxische zware metalen, zwavelzuur, natrium, ammoniak en urinezuur.” – Dr. Kyuo, Japan.

 

Ik meen dan ook te mogen stellen dat er voldoende wetenschappelijke data voorhanden zijn om te concluderen dat het FIRST verwarmingssysteem het  meest gezonde systeem van moderne verwarming is, dit zowel onder de vorm van hoofdverwarming als (lokale) bijverwarming.

 

Dr. Peter Aelbrecht

Scientific consultant FIRST verwarmingssystemen

Medisch directeur Energiekliniek, Aalst – Madrid

Auteur van de “Homo Energeticus” bestseller reeks

Een reactie op IR Medisch Wonder

  1. Stephan zegt:

    Interessante materie, vlotjes weergegeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s